SZOLGÁLTATÁSOK

Klíma forgalmazás

A Vevő igényeire szabott lakossági, ipari klímaberendezések beszerzése rövid határidővel, típustól függetlenűl.

Klíma telepítés

Álltalunk biztosított, vagy akár Ügyfél álltal megvásárolt klímaberendezések telepítése, előzetes felmérés alapján.

Klíma javítás

Garanciális, vagy garancia időn túli klímaberendezések szervizelése, rövid kiszállási határidővel.

Klíma karbantartás, tisztítás

Felhasználástól függően, a berendezések karbantartási igénye változhat, de évi egy alkalommal, minden esetben ajánlott a karbantartás elvégzése. Fontos tudni azonban, hogy új berendezés esetén a garancia feltétele az időszakos karbantartás elvégzése.

FONTOS

A 14/2015 (II.10) Korm. rend.

Hatálybalépés dátuma: 2015 03.18.

22. § (1) Minden olyan forgalomba hozatalra jogosult vállalkozás, amely természetes vagy jogi személy végfelhasználó számára kereskedelmi célból értékesít nem hermetikusan zárt, hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val előtöltött vagy azzal üzemelő HR szektorba tartozó terméket vagy berendezést, valamint az MR szektorba tartozó hűtőegységet, köteles a végfelhasználótól olyan eredeti, cégjegyzésszerűen kiállított tanúsítvány bemutatását kérni, amely hitelesen igazolja, hogy a tanúsítványt kiállító képesített vállalkozás vállal felelősséget a berendezések telepítésére. A tanúsítványt a végfelhasználó is köteles aláírásával ellátni.

(2)2 A tanúsítványt F-GÁZ ügyfél azonosítójának feltüntetésével a telepítést végző vállalkozás készíti el, amely annak kiállításával egyidejűleg az adatbázisban legaláb a következő adatokat köteles regisztrálni az alkalmazásra nézve:

a) HR szektor esetén a telepítés helyszíne (helységnév és irányítószám, a főváros esetében a kerület megjelölésével),

b) MR szektor esetén az alvázszám,

c) HR és MR szektor esetén a tanúsítványt kiállító képesített vállalkozás megnevezése és székhelye.

(3)3 A végfelhasználó köteles a tanúsítványt az értékesítéskor a forgalomba hozatalra jogosult vállalkozás számára egy eredeti példányban átadni.

(4)4 A forgalmazó az értékesítéskor köteles az F-GÁZ ügyfél azonosító alatt található adatlapon tanúsítani, hogy az értékesítés megtörtént, és az adatbázisba feltölteni az értékesített termék vagy berendezés megnevezését, típusszámát, azonosítóját, a berendezésben megtalálható F-ÜHG típusát, tömegét kg-ban és széndioxid egyenértékben kifejezve, valamint fajtáját, ipari megnevezését, annak hiányában kémiai nevét.

(5)5 A telepítést követően a tanúsítványt kiállító képesített vállalkozás köteles az F-GÁZ ügyfél azonosító alatt található adatlapon tanúsítani, hogy a telepítés az adatlapon rögzített termékre nézve a telepítés helyén megtörtént.

(6) Az e §-ban előírt kötelezettségek megszegése esetén a 23-25. §-ban meghatározottak alkalmazandóak.

Hétköznapi nyelven megfogalmazva, ha ön légkondicionáló berendezést szeretne vásárolni, akkor be kell mutatnia egy – a telepítést végző vállalkozás által kiadott – hiteles tanusítványt, hogy az vállalja a telepítés felelősségét.

Egyszerűbb, ha a vásárlást és a telepítést egy helyen tudja intézni, és mi ebben tudunk segíteni.